Sommertips!
Ad Advertorial

Sommertips!

august 30, 2019 0 Af Karina Josefsen

Sommeren er kommet igen i anden bølge og vi nyder det i fulde drag. I denne blog har jeg samlet en række praktiske tips, som gør vores hverdag med hestene lettere for os. De produkter vi bruger er sponsoreret af Nathalie Horse Care og vi elsker dem. Det her er altså ikke bare en omgang reklame, men ærlige og velmente tip som jeg absolut selv kan stå inde for.

Lad os starte med de heste vi har gående hjemme på folden.

Avlshopper, føl og en enkelt plag. De har et lille stykke skov hvor de kan gå i læ, hvilket er meget praktisk mod både insekter og den bagende sol.
Det siger sig selv, at de skal have adgang til frisk vand. Jeg lader også vandkarret løbe godt over, så der er en lille mudderpøl foran vandkarret. Det giver noget fugt til hovene hver gang de går hen for at drikke.
De lyse muler smører jeg med Nathalie Sun Lotion der har solfaktor 30. Det er en solcreme der er meget drøj i brug og så bliver siddende, selvom hestene gnubber mulen mod græsset.

Vores rideheste står opstaldet på Kongeå Rideklub og de arbejder 5 dage om ugen for ”fuld pedal”.
Det giver godt med sved når de trænes og det stiller krav til rengøring af både hest og udstyr. Vi har en hestepasser, Mie, der tager sig godt af det og hun er meget omhyggelig.
Hestene bliver vasket godt af og hvis de virkelig har haft pulsen oppe, køler hun benene ekstra længe med koldt vand. Det afkøler hele hesten og får pulsen til at falde hurtigt.

Vandet er også rigtig godt for hovene, der kan blive tørre i sommerperioden. Når hestene vaskes, suger hovene godt med vand. Bagefter bliver de smurt med Nathalie Hoof Grease, som er en ekstra tyk og virkelig effektiv hovfedt. Hoof Grease er lavet på lakseolie, som har den særlige egenskab, at den bidrager med både fugt og pleje, uden at modvirke hovens evne til at ånde. Lakseolie er den type olie der bedst trænger helt ind i hoven pga. dens fine struktur. Hoof Grease er også anvendelig som kronrandssalve. Hvis kronranden er tør, masserer man godt med Hoof Grease ind hele vejen rundt. Det giver på sigt en fleksibel og sund kronrand, som danner basis for stærkt og modstandsdygtigt horn.
Vores smed roser altid hestenes hove og vi har stort set aldrig en tabt sko. Den sunde og fleksible hov, giver stærkt horn og derfor holder sømmene også meget bedre end i en tør og skrøbelig hov.
Det er vigtigt at Hoof Grease kommer på både den indvendige og udvendige side af hoven og en omgang i kronranden giver den maksimale effekt.

Når hestene har fået den helt store tur er det tid til at pleje udstyret. Vi skiller altid de våde, svedige underlag fra sadlerne, så sveden ikke trækker ind i læderet. I det daglige renser vi vores sadler og trenser med Nathalie Leather Cleanser ret hurtigt efter brug. Gammelt indtørret sved er ikke godt for læderet og det er meget lettere at give det en rens inden det tørrer. Vask også biddet med det samme, inden savl og snask tørrer ind. Tør af med et håndklæde hvis der er kommet vand på læderet. Vandet er den største fjende mod læderets syninger.

I dette indlæg har jeg skrevet lidt mere om, hvornår vi bruger de forskellige læderplejemidler, læderolie, læderbalsam og læderfedt.

I vores sadelrum har vi valgt sadelholdere, hvor sadlen hviler i kammeret og ikke på puderne. Det kan nemlig være med til at skubbe fyldningen og give skæve puder, hvis sadlen hviler på dem.

Vores støvler og hjelme bliver også pænt våde af sved inden i. For mig, der har et ret stort garn på hovedet, er Nathalie Refreshing Touch min bedste ven. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan min hjelm ville stinke hvis jeg ikke lige gav hjelmen et pust inden jeg hænger den til tørre. Mine støvler får også et pust eller to. Vær obs på at dine støvleholdere giver plads til luft, så støvlen kan tørre bagefter. Hvis det er helt galt, hænger jeg mine støvler op så de hænger i foden og dermed ikke falder sammen, men stadig har god mulighed for at tørre.

Jørgen har haft lidt udfordringer med hænderne, hvor huden simpelthen skallede af, pga. sved og varme i handskerne. Han er ikke helt kommet dertil endnu, hvor en sommerhandske er vejen frem, så han bruger en smule talkum på hænderne inden han går i gang med at ride og så får hænderne en omgang Nathalie Handcream når han er kommet hjem og har været en tur under bruseren. Den håndcreme er virkelig god! Jeg har den altid i min taske og den klarer flossede neglebånd, tørre hænder, ja stort set alt.

Vær også opmærksom på hestens behov for elektrolytter og væske. Det kan I læse mere om i dette indlæg, hvor jeg går mere i dybden med, hvor meget det rent faktisk påvirker hestens præstation.