Clinic og stævneklar!

Clinic og stævneklar!

september 14, 2018 Af Karina Josefsen

Vi skal til Hestival hos TIKA i vores hjemby Tjæreborg. Det er en årlig begivenhed som vi altid glæder os meget til. Der kommer helt vildt mange mennesker og der sker en masse. Der er MEGA udsalg og vi kommer altid til at slæbe mange lækre varer med hjem. Det passer lige med den forestående dækkensæson og dækkener har de rigtig mange af til fantastisk gode priser.

Ude på ridebanen er der opvisninger og clinics hele dagen. Kl. 14.15 er det vores tur og vi håber selvfølgelig at rigtig mange har lyst til at se det.
Jørgen griber mikrofonen, mens Mia Aagaard Buur-Thomsen og jeg skal ride. Mia er berider og har været en stor del af hendes læretid hos Jørgen på Maglebjerggaard i Næstved. Han hjælper hende stadig hver uge med Diablo som er godt på vej op gennem klasserne. Det vil de vise i morgen.
Jeg skal ride vores egen Dinardo, en 9-års vallak som vi har haft i 2 år. Han kom som projekthest og fuldstændig umulig at ride på. Nu er han en af vores allerbedste heste. Sidste år var han også med til Hestival, men da var vores tema ”De første punkter på uddannelsesskalaen” og Dinardo var med som demo på hvordan det kan se ud når det ikke helt lykkedes.
Vi tør nemlig også godt vise når det er svært, for det er det!

I år er han så med i vores clinic med temaet ”Opvarmning før stævne” og det betyder, at Dinardo er ved at være stævneklar. Vi har virkelig også brugt meget tid på ham. Vi har redet ham lidt på skift og det er selvfølgelig Jørgen der har taget de største udfordringer med ham, men han har indfriet vores forventninger og mere end det. Nu bliver det spændende at prøve det af ude på banerne. Vi syntes han er klar!

Grundlaget for et tilfredsstillende resultat inde på konkurrencebanen bliver skabt på opvarmningen. Og det er ikke altid, at det arbejde foregår på en sådan måde, at det er til gavn for hesten. Ofte ser man ryttere mase et helt program igennem på opvarmningsbanen, og det bliver hesten ikke motiveret af. Når den går ind på banen er den træt og gider ikke mere. Man må gå ud fra, at hesten har lært tingene hjemmefra. Der kan være en enkelt øvelse eller to man skal kontrollere på opvarmningen for at finde ud af, hvor man har hesten, det kan være en udmærket idé, men ligefrem at terpe hele programmet, det er alt for meget. Man skal kende sin hest og vide, når den er varm og løsgjort i sin muskulatur, så den er klar til at præstere inde på bane. Man skal vide, hvordan den reagerer på opvarmningen. Ofte bliver rytteren også lidt stresset på opvarmning, og så får man måske ikke givet hjælpen helt så præcist som i træningen. Resultatet er problemer med enkelte øvelser, og så bliver rytteren usikker inden vedkommende skal i konkurrence. Husk at stole på det arbejde, du har lavet hjemmefra!

Op til ridestævner kan det være en god opgave, at fokusere på linjeføringen i de programmer, man skal ride. Man bør tage sekvenser ud af programmerne og koncentrere sig om at få dem redet præcist, hvilket samtidig er en kontrol af, at hesten er på plads under hjælperne.

Vi håber vi kan formidle budskabet på en letforståelig måde, så mange får noget ud af det.

Kryds fingre for godt vejr. Hesten er vasket og pudset, Jørgen har rigtig mange ting han gerne vil fortælle og jeg vil ride røven ud af bukserne ?

fb-share-icon