Ridehjelmen der ændrede en mangeårig vane

Ridehjelmen der ændrede en mangeårig vane

februar 2, 2019 0 Af Karina Josefsen

Advertorial

Okay folkens – i det her indlæg kommer der et par indrømmelser. Jørgen har læst det hele igennem, for efterhånden som tankerne løb af med mig og kom ned på ”papir”, kunne jeg godt se, at jeg løftede sløret for en del af ham og på en måde som han måske ikke helt selv havde tænkt skulle deles offentligt.
Det her bloggeri og skriveri på de sociale medier er min hobby. Vi har mange og lange samtaler om emnerne, tænker mere nuanceret over tingene på den måde og så kan jeg høre, at der er mange der læser med. Det gør det sjovt og derfor fortsætter jeg.

Ridehjelmen – et ønske og en udfordring.

Jeg har selv været en af dem der red uden hjelm. Det var ikke en selvfølge da jeg blev voksen og selv kunne bestemme. Jeg var springrytter og den daglige træning var uden hjelm, som det mest naturlige i hele verden. Når jeg skulle springe eller ride på tur, så tog jeg den på.
Først da min datter Lisa begyndte at ride, begyndte jeg at tage den på hver dag og ret hurtigt blev det bare en vane af have en hjelm på hovedet. Jeg har brækket arme, ben, tæer osv. i løbet af årene, men aldrig slået hovedet alvorligt. Jeg har altid vidst, at man burde ride med hjelm, men det var bare ikke sådan man tænkte og gjorde for 15-20 år siden. Det var heller ikke behageligt at have hjelm på og med mit ret så store hår, så syntes jeg at det var en udfordring at holde ud. Især på de varme dage.

For Jørgens vedkommende er sagen langt mere alvorlig eller vanskelig at lave om på om man vil. I hvert fald hvis du spørger mig, som gerne vil have ham mange år endnu og beder ham om at bruge hjelm. Han er 20 år ældre end mig og fra en tid hvor man da SLET IKKE red med hjelm. De hjelme der fandtes dengang, var nærmest sådan nogen tynde æggeskaller med en elastik om hagen. Jeg tror ikke de beskyttede mod noget som helst. De var helt tætte og sad også tæt omkring hovedet, uden den mindste ventilation. De var sådan set bare ubehagelige at have på og beskyttede ikke det helt store alligevel.
Jørgen har redet i godt og vel 50 år og aldrig flækket så meget som en negl :-O
Jeg beundrer den vedholdenhed og det engagement han stadig har efter så mange år ”på posten”. Hver undervisningstime foregår inde på midten hvor han trasker rundt og taler og taler. Det bliver vendt og analyseret når han kommer hjem. Ikke sådan skrevet ned og gjort ved, men i tale og forklaring til mig. Uddannelsesskalaen, hvor er ekvipagen henne, det var godt og det skal vi arbejde videre med næste gang. Det er sgu da imponerende, at han brænder så meget for det stadigvæk, efter så mange år.
Når man er så ualmindelig vedholdende i sine principper og ikke sådan lige til at ændre på, aldrig er kommet galt afsted – kan I så følge min udfordring med den ridehjelm???

Jeg har arbejdet på sagen i nogen tid, men det er ikke lykkedes mig at give ham en hjelm på som han har syntes om at ride med. Jeg hoppede selv med på Samshield-bølgen da den indtog os med storm og købte en vanvittig dyr og lækker hjelm, men den passer bare ikke ret godt til mit hoved/hovedform. Den ligger stadig i kassen, næsten som ny.

I konfirmationsgave ønskede Lisa sig en Scharf hjelm med sten og den gav vi hende. Hun er vildt glad for den og har tit sagt til os, at vi skulle prøve sådan en. God anbefaling – for hold nu op hvor er vi blevet glade for dem.
Jørgen udtalte allerede efter første gang han havde den på:
“Den er faktisk meget behagelig. Den vejer jo ikke noget? Den kan jeg godt holde ud at have på”.
Det er store ord og jeg blev bare mega glad. Det kan være han ender ligesom mig, der glemmer at tage den af og næsten er ved at køre hjem i bilen med den på.

Inden vi valgte hver en Scharf hjelm, undersøgte jeg selvfølgelig noget om dem og fandt ud af at de bliver lavet i samarbejde med det anerkendte firma Aegis Helmets.

Aegis har i rigtig mange år produceret hjelme til sportsgrene som motor-, ski- og cykelsport samt lavet topsikre hjelme til bjergbestigere. Sikkerheden er virkelig i orden. At de så også findes i rigtig mange forskellige designs og til en god pris, er jo ret lækkert. Hjelmene har alle de bedste godkendelser og er selvfølgelig godkendt i EU og USA.
Alle kan finde en hjelm i den rigtige størrelse, da de er meget fleksible og kan stilles så den passer perfekt til det hoved der skal bære den. Foret kan vaskes, hvilket er virkelig godt tænkt, især for dem der rider flere heste hver dag. De bedste anbefalinger herfra!

Her kommer et link hvor I kan se udvalget og hvor I kan købe dem. Der følger i øvrigt en hjelmtaske med i kassen når man køber hjelmen.

Ser han ikke helt ok ud? 😀