Hvilken hesteforsikring er bedst?
Ad Advertorial

Hvilken hesteforsikring er bedst?

november 4, 2020 0 Af Karina Josefsen

Dette indlæg er en reklame for FIRST. Håber I vil læse med og se det som inspiration/guide hvis I står for at skulle forsikre en hest.

For nylig var der en der spurgte mig, hvilket forsikringsselskab vi bruger til hestene. Meget relevant, for vi har mange heste og hverken sælger eller afliver vores heste. De bliver gamle under vores ejerskab.

Vi sælger et føl ind i mellem, så ikke flokken vokser os over hovedet, men ellers kan vi ikke undvære en eneste af dem. Vi sparer bestemt heller ikke på dyrlægebesøgene.

Jeg har arbejdet i forsikringsbranchen i 10 år. Hele 10 år (det var i årene 2001-2011) som hestekonsulent i et stort forsikringsselskab, hvor jeg besigtigede heste til forsikring og gav den bedste rådgivning jeg kunne, til hesteejerne.

Og så har jeg ikke fået tegnet forsikring på mine egne heste de sidste mange år. Det er bare for sløjt!

Jeg passer så godt på vores heste og vil hellere selv leve af havregrød i en måned end fravælge en dyrlægebehandling.

Der er sket meget med hesteforsikringerne siden jeg var i branchen, og nu har jeg brugt noget tid på at studere de muligheder der er i dag. Ud af det, er der kommet en aftale i stand med FIRST, og derfor har jeg skrevet lidt om hvad de kan tilbyde.

Jeg håber det kan bruges som inspiration og sammenligningsgrundlag, når andre skal vælge forsikring.

Sygeforsikring var dengang min kæphest og jeg syntes stadig, det en virkelig god investering at gøre.

Jeg har talt stolpe op og stolpe ned, for at få hesteejere til at tegne en sygeforsikring. I dag er der mange flere varianter af en sygeforsikring at vælge imellem, men den er for mig lige så aktuel. Nogen af dem endda mere, fordi de dækker langt bredere end før.

Regel nr. 1 når du skal vælge forsikringsselskab:
Læs betingelserne godt igennem inden du vælger. Også selvom det kan være en lang smøre at komme igennem.

Jeg har nærstuderet forsikringstilbuddene fra FIRST og syntes de har et bredt og attraktivt udvalg af dækninger. Her kan man sammensætte en god og individuel dækning, for rigtig mange typer af heste.
Det passer godt ind hos os, hvor vi har avl, rideheste i forskellige aldre og ældre heste som vi ikke kan nænne at skille os af med.

Benito har en gaffelbåndsskade, som gør, at han ikke kan holde til vores ambitioner. Vi kunne godt have brugt en sygeforsikring til alle de behandlinger og scanninger vi har været igennem med ham. Han er lånt ud og har det rigtig godt.

LIVSFORSIKRING – det siger lidt sig selv. Hesten må være max. 16 år ved indtegning og der kræves en klinisk undersøgelse hvis summen er over 50.000 kr.
Livsforsikringen er en basisdækning – som du kan bygge ovenpå.

VIGTIGT! FIRST har inkluderet livreddende behandling i deres livsforsikring. Det betyder, at de dækker en operation/behandling der kan redde hestens liv. Det syntes jeg er en virkelig god service. Jeg kan godt huske de gange, jeg har stået på mit job som veterinærsygeplejerske og overværet en familie, der måtte vælge aflivning frem for operation for fx kolik/tarmslyng, af økonomiske årsager. Fordi hesten ikke var sygeforsikret. Den situation står man ikke i hvis hesten er livsforsikret hos FIRST, fordi kolikoperation er en del af det livreddende element på livsforsikringen.
Livsforsikringen inkluderer også fosterdækning på følhopper.

UANVENDELIGHEDSFORSIKRING – en tillægsdækning der dækker hvis hesten bliver uanvendelig til ridebrug. Meget aktuel for alle ryttere.

MIT RÅD – tegn altid en sygeforsikring hvis du tegner en uanvendelighedsforsikring. Inden hesten kan betegnes som uanvendelig, vil man naturligvis have gennemgået et hav af undersøgelser og behandlinger i håb om bedring/raskmelding. Det kan blive en dyr affære og her er sygeforsikringen uundværlig, medmindre man er meget rig.

SYGEFORSIKRING – her tilbyder FIRST en alm. og en light version.
Den første, som jeg kalder den almindelige, dækker 80% af dyrlægeregningen, med en selvrisiko på bare 1500 kr.

Hvis du ønsker dækning af behandlingsmetoder som scintigrafi, MRI-scanning, IRAP, stamcelle m.m. skal du henvende dig hos FIRST og aftale det med dem på forhånd. De dækker også behandlinger hos fysioterapeut, kiropraktor, laserbehandling, genoptræning og første sygebeslag, hvis du laver en forhåndsaftale.

Også her må jeg sige, at de dækker bredt og med det udbud af behandlere der findes i dag, er det helt ok for mig, at man skal ”spørge først”. De vil naturligvis sikre sig at behandleren er uddannet til et vist fagligt niveau.

SYGEFORSIKRING LIGHT – dækker 75% af dyrlægeregning med en selvrisiko på 1500 kr. og med en lavere max. udbetaling om året. Helt fair – for den er ikke ret dyr og giver alligevel en rigtig god dækning og dermed økonomisk sikkerhed.

SENIOR-SYGEDÆKNING – helt nyt for mig og en virkelig god idé.
En sygedækning for heste over 16 år (hesten må være max. 20 år når den indtegnes) og så dækker den resten af hestens liv. Her får du refunderet 75% af dyrlægeregningen med en selvrisiko på 1500 kr. ligesom de andre sygedækninger.

Gode gamle Gilbert, skal have en senior-sygedækning når han bliver 16 år. Han er 14 nu og har astma. Det vil der blive taget forbehold for i forsikringen, men jeg kan få dækket så meget andet, så det er stadig aktuelt at forsikre ham.

FIRST tilbyder også avlerforsikringer, men det vil jeg komme ind på i et andet indlæg.
Her har jeg ridset op hvad jeg finder væsentligt og vægter I mit valg af forsikring, men læs altid betingelserne grundigt og gør dig dine egne overvejelser i forhold til dit behov.

Det koster penge at forsikre sin hest, ligesom det gør med huset, bilen osv. Heste er bare levende dyr og man ved aldrig om ulykkerne pludselig vælter ned over en, selvom man gør sit bedste for at passe på.
En god hesteforsikring giver ro i maven og en økonomisk sikkerhed, hvis uheldet er ude.

 

 

Der er god og dybere information om hver dækning på www.first.dk og det er nemt at beregne en pris. FIRST går hele vejen for hesten hvis ejeren er med på det. Det tydeligt for mig, efter jeg har kommunikeret med dem. Det virker solidt og meget kundevenligt. Jeg kan også godt lide, at de er ærlige omkring, at de ikke nødvendigvis er de billigste på markedet. Det kender jeg fra mit job, hvor det koster lidt ekstra at få det bedste!